Buna ziua tuturor. Ne reintalnim azi cu o noua serie de “5 idei pe aceasi tema”. Subiectele de azi sunt legate de tema: “Schimbarile in cariera, voite si nevoite”
Reiau seria subiectelor pe o tema comuna cu un subiect extrem de discutat in ziua de azi: raman pe loc in acest job sau caut altceva? Multi isi pun problema unei schimbari in viata profesionala. Unii aleg sa faca de bunavoie acest pas, altii sunt nevoiti sa aleaga un alt drum. Nu discut acum motivele niciunora dintre aceste persoane, dar trebuie sa ne gandim si la implicatiile unei asemenea situatii. Am gasit o serie de articole care evidentiaza anumite aspecte ale unei astfel de schimbari la care este uneori bine sa ne gandim atunci cand apare o asemena situatie in viata noastra.
Iata cateva dintre aceste articole.
“The 6 Things You Should Never Sacrifice for Your Job—No Matter What”. Articolul porneste de la un studiu realizat de Northern Illinois University care a semnalat o serie intreaga de probleme cu care angajatii din ziua de azi se confrunta in timpul, dar mai ales in afara orelor de program. Acestea duc la oboseala, la frustrare, la nemultumiri. Articolul pune accent pe aspectele la care sa fim atenti pentru a avea un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Daca acest echilibru se rupe, consecintele sunt de multe ori grave si pentru angajat si pentru angajator. Iar solutia este clara: schimbarea jobului sau chiar a carierei.
“Se poate mai rau decat sa fii concediat”. Acest articol vorbeste despre cealalta situatie pe care o intalnim de multe ori in viata noastra profesionala. Multi dintre noi avem un nod in stomac cand ne gandim ca am putea fi concediati, iar daca primim vestea, suntem de-a dreptul necajiti. Ne gandim cu ingrijorare ce se va intampla mai departe, cum vom face fata provocarilor unei astfel de situatii. Totusi, concedierea nu este intodeauna un lucru rau. Depinde mult de cum alegi sa privesti situatia. Daca alegi sa o vezi ca fiind o catastrofa, va fi greu sa iti revii si mai ales sa alegi corect un alt drum. Daca insa o privesti ca fiind o oportunitate, o lectie din care ai invatat ceva si care te va ajuta mai departe sa gasesti ceva si mai bun, atunci perspectivele tale vor fi cu totul altele. Pentru a te ajuta sa gandesti pozitiv, autorul articolului iti prezinta si o serie de alte situatii care pot fi cu adevarat mult mai grele si mai complicate decat o simpla concediere.
“The subtle art of not giving a fuck”. Mi-a placut tare mult acest articol. Mark Manson ne prezinta un mod original, dar foarte corect si rational de a ne gandi la anumite evenimente si/sau persoane din viata noastra si la modul in care alegem sa ne implicam sufleteste in tot ceea ce ni se intampla. El vorbeste despre cum, de multe ori, acceptam cu prea multa resemnare ca ceea ce se intampla in jurul nostru sa ne afecteaze viata si relatiile. Uneori merita, dar de cele mai multe ori nu merita sa punem la suflet tot ce ni se intampla. Daca reusim sa intelegem care sunt lucrurile cu adevarat importante pentru noi si sa ne detasam de celelalte, atunci vom simti si cand este momentul unei schimbari in cariera noastra si o vom face cu usurinta.
“Criza mijlocului de cariera – ai incredere in ea”. Acest articol vorbeste despre schimbarea in cariera pentru cei care nu mai sunt la prima tinerete. De obicei, pentru astfel de persoane, decizia de a schimba locul de munca si/sau domeniul de activitate reprezinta o decizie foarte greu de luat. Sunt implicate multe aspecte si nu este deloc usor sa tii cont de toate, mai ales atunci cand ai o familie si multe responsabilitati. Pe de alta parte insa, decizia de a face o schimbare aduce cu ea si o serie de avantaje datorate tocmai varstei si experientei acumulate.
“Three Questions To Help Find Work You Love”. Si daca tot este momentul unei schimbari in cariera, haideti sa alegem ceea ce cu adevarat ni se potriveste. Am mai discutat intr-unul din articolele trecute, despre IKIGAI. Articolul acesta vorbeste despre cele trei mari aspecte ale activitatii noastre profesionale care ne pot conduce la success: sa iti placa ceea ce faci, sa stii bine cum sa faci ceea ce ai de facut si nu in ultimul rand, piata sa aiba nevoie de experienta si expertiza ta.
Ca de obicei in acest tip de blogpost, T&C’n Business iti ofera un bonus. Iata acum un video marca HBR (Harward Business Review) referitor la identificarea modului in care fiecare dintre noi gandim si simtim si legat de aceasta, care este tipul de job care ni se potriveste cel mai bine.
Identify Your Thinking Style este o mica animatie care te va ajuta sa gasesti acel job care sa te faca sa fii cu adevarat multumit.
Sper ca ti-a placut si aceasta noua serie de articole si ca le-ai gasit utile si de interes pentru tine. Daca iti doresti sa afli ceva anume dintr-o anumita arie manageriala de care te ocupi, da-mi te rog de veste – imi va face mare placere sa sa te ajut. Poti completa formularul de pe site sau ma poti contacta oricand pe facebook sau linkedin.
Ne revedem in curand cu setul urmator!