Consultanta pentru dezvoltarea organizationala
Nu totul se reduce la insusirea ultimelor concepte si tehnici in management. Uneori, ai nevoie mai degraba de o parere neutra care sa te ghideze, sa iti ofere un punct de reper in cadrul afacerii tale (actuala sau in curs de lansare).
Pentru asta, am creat serviciul nostru de consultanta , un produs destinat exclusiv companiei tale sau a celei in care activezi ca manager. Iti oferim sprijin si suport tehnic pentru a obtine rezultatele de care ai nevoie in domeniile urmatoare:
planificare strategica,
managementul relatiilor cu angajatii ,
management financiar,
managementul relatiilor cu clientii,
organizarea si structurarea proceselor,
managementul proiectelor,
atragerea fondurilor pentru derularea proiectelor,
si alte domenii de interes pentru dezvoltarea afacerii tale.
Etapele procesului de consultanta organizationala
Programele de consultanta pentru dezvoltarea organizationala se deruleza in 10 (zece) etape. Iata cum vom lucra impreuna:
Etapa 1: Intalnire cu managerii companiei pentru a intelege care este si cum se deruleaza afacerea, care sunt problemele care au necesitat nevoia unei consultante si care sunt rezultatele pe care acestia le asteapta la finalul procesului.
Etapa 2: Propunerea unei modalitati de abordare a procesului de consultanta: pasii care vor fi urmati, sarcinile si responsabilitatile tuturor persoanelor implicare in proces (echipa de implementare a programului de consultanta) si perioada de derulare a consultantei. In urma consultarilor cu conducerea companiei, se va definitiva forma si continutul procesului si se va valida contractul de colaborare pentru a declansa programul de consultanta.
Etapa 3: Realizarea, impreuna cu echipa programului de consultanta, a unei evaluari initiale a situatiei in care se deruleaza in prezent procesele si relatiile la nivelul organizatiei. Realizarea unei diagnoze organizationale pentru evaluarea situatiei curente cu ajutorul unui chestionar cu continut specific obiectivului programului de consultanta, urmate de o discutie individuala cu fiecare dintre persoanele relevante din organizatie pentru clarificarea aspectelor semnalate.
Etapa 4: In urma evaluarii initiale, stabilirea impreuna cu responsabilul programului de consultanta desemnat de conducerea companiei, a activitatilor concrete care se vor derula pe parcursul programului si termenele de realizare a acestora.
Etapa 5: Implementarea propriu-zisa a programului de consultanta. Programul va cuprinde activitati care se deruleaza impreuna de catre oamenii din echipa de implementare a programului de consultanta, cu asistenta din partea consultantului. Se vor realiza si diverse ateliere de lucru pentru intelegerea si implementarea actiunilor necesare schimbarilor care se doresc la nivelul aspectelor identificate la diagnoza. Periodic, conform planificarii, consultantul prezinta conducerii companiei rapoarte de progres si propune eventuala ajustare a planului de activitati in functie de situatiile concrete aparute pe parcursul procesului.
Etapa 6: La finalul perioadei de consultanta, se realizeaza o evaluare intermediara a situatiei aplicand aceleasi metode ca si la evaluarea initiala, pentru a identifica rezultatele obtinute si acele eventuale aspecte care necesita masuri suplimentare pentru consolidarea schimbarii.
Etapa 7: Se prezinta conducerii companiei raportul intermediar al procesului de consultanta privind evolutia programului de schimbare implementat, precum si recomandari privind masurile necesare pentru consolidarea schimbarilor implementate.
Etapa 8: Ulterior incheierii procesului, consultantul acorda pentru o perioada de 6 luni asistenta pentru consolidarea schimbarilor realizate prin programul de consultanta, pe baza solicitarilor primite de la cei implicati in proces.
Etapa 9: La finalul celor 6 luni, se realizeaza o evaluare organizationala finala, prin aceleasi metode utilizate pe parcursul procesului de consultanta pentru a identifica modul in care schimbarea a fost implementata si consolidata.
Etapa 10: Se prezinta conducerii companiei un raport de inchidere a programului de consultanta in care se mentioneaza rezultatele obtinute precum si recomandarile privind noi programe de dezvoltare organizationala identificate pe parcursul intregii perioade de consultanta.